Sabtu, Julai 02, 2011

AKU TAK LAYAK NAK BERDAKWAH LAGI LAH !

assalamualaikum.
woot woot , lamo seh den tak ng"UPDATE" belog ni .
suseh suseh . ==

baiklah ,
memandang kan tertimbul idea untuk
melakar kan something kat entry serbacerita ni ,
maka ,
nak bercerita ceritut lah sikit .

lihatlah dunia ! XD
AKHIRAT NO 1 , BUT ACADEMIC IS NOT NO 2 . .
erk ,
okay , sejujurnya . gmbr tsebut bkn atas pengkaryaan khas dari Aunty .
"copaste" dari akhwat yg share kt gmail .
berjuta million terimas buat akhwat yg kreatif amat krn telah meng"SHARE" kn ni dgn kami kami kami dan kita :)
p/s: gmbr tsebut skdr sbgi pmbakar smgt utk terus mnulis :)

it was yesterday,
Zauj ukhti atifah bagi pengisian . .
statement yg mnjadi idaman kalbu sehingga kini,

"layak atau x bukan persoalan utk kitaa , tapi . . . nak ke takk ? tu lah persoalan utk kitaa !"

yeay, A++ berjuta juta + lah utk hamba Allah yg mensetujui kata kata ni .
sungguh berhikmah *berhikmah ke berhikmat? sama je kan tu ?

let us tadabbur the statement *sambil gerak2 tangan ala2 pegang rotan .
macam ni crite dia . . . . . . [*buat aksi duduk bersila ala2 berhalaqah .]
perasan takkk ,
bila di ajak utk mngajarkan or berdakwah or diajak untuk berubah,
mesti ada yg menuturkan kata2 seperti yg tertera dibawah ,

"ak tak ready lagi lah nak berubah jd baik ni ."
"alah , kau jelah yg bg tegur dorg . ak xlayak lagi nak tegur dorg ."
"weh , ak xckup baik lagi lah nak bg pengisian , kau bagikan boleh ?"

humm , mmg deh mustahilnyaa kalau dibilangin enggak ada yg ngatain gitu . *indon marei.
diulang statement diatas , cume diubah suai jadi persoalan sikit,

"kau nk berubah ke tak ?", "kau nk tegur dorg ke tak ?" etc etc .

konklusi , jgn lah katakan tak layak or anything . tp tny lah balik pada diri sendiri, kita nk buat ke tak .
apa guna sekadar berani cakap,

"aku nk jadi soleh", "aku nk masuk syurga", "aku nak tuuu . . aku nak niii . . " etc etc ,

andai xbrani nak amik risiko utk berubah memperbaikkan diri ? xbrani nk amik risiko utk melayakkan diri ? xbrani nk amik risiko utk buat kerja dakwah Lillahi Taala ?

click pada gambar rajah diatas untuk mendapatkan info lebihan secara percuma :)

erk , anak anak sekalian , diharap tak menangis atas keterasaan membaca post ni .
sbb Aunty belum menggunakan nada tinggi lagi :)

maka , moga Allah buka hati kita sama sama untuk terus muhasabah diri & moga Dia terus membagi kitaaa hidayah hidayah nye atau dgn erti kata lain , moga Dia pelihara hati kita dari me"reject" hidayah yang telah Dia offer kan kat kitaaa . amiin ya rabb .

do take care ,
salam .

2 ulasan: